Ανακοινώσεις

Πρόσβαση στις υπηρεσίες Office 365 της Microsoft μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365

προστέθηκε στις 14-02-2017

Το Κέντρο Λειτουργείας και Διαχείρισης Δικτύου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 για όλα τα μέλη του Ιδρύματος, φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΕΤ οι χρήστες αποκτούν δωρεάν δικαίωμα χρήσης των εργαλείων του Microsoft Office 365 (μαζί με αποθηκευτικό χώρο 1TB), μέσα από ένα απλοποιημένο διαδικτυακό περιβάλλον.

Office 365

Το Office 365 είναι μια συλλογή από διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft, σχεδιασμένα για παραγωγικότητα και για αποτελεσματικές συνεργασίες. Σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα από οπουδήποτε και να συνδεθείτε με όλους τους συνεργάτες σας σε πραγματικό χρόνο ακόμα και όταν δεν είστε στον ίδιο χώρο. Επιπλέον προσφέρει σε όλους δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1 Terabyte στο OneDrive.

Η συλλογή Office 365 για το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνει ένα πλήθος εργαλείων & υπηρεσιών όπως:

 • Word *
 • Excel *
 • PowerPoint*
 • OneNote
 • Yammer
 • Forms
 • PowerApps
 • Flow
 • Sway
 • OneDrive με 1TB χωρητικότητα
 • κ.α.

* Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση αφορά μόνο την οn-line έκδοση των εργαλείων Word, Excel, PowerPoint, κτλ. και όχι την εγκατάσταση τους σε προσωπικούς υπολογιστές.

Πώς μπορούν οι χρήστες να αποκτήσουν λογαριασμό στο Office 365;

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν λογαριαμό Office 365 μέσα μέσα από το ΔΗΛΟΣ 365, όπου συνδέονται με τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού τους. Θα πρέπει επομένως ο χρήστης την 1η τουλάχιστον φορά να συνδεθεί με τον ιδρυματικό του λογαριασμό στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 της ΕΔΕΤ μέσω της διεύθυνσης:

https://delos365.grnet.gr/

Κατά την πρώτη σύνδεση του χρήστη θα δημιουργηθεί ο Office 365 λογαριασμός του και θα του χορηγηθούν οι απαιτούμενες άδειες χρήσης για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία του Office 365.

Από την επόμενη φορά ο χρήστης μπορεί να συνδέεται και απευθείας στο Portal του Office 365 μέσω της διεύθυνσης:

https://portal.office.com/

Στην περίπτωση της απευθείας σύνδεσης στο Portal του Office 365 ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ως όνομα χρήστη το @teicm.gr και όχι απλά το του ιδρυματικού του λογαριασμού. Διευκρινίζουμε ότι παρ' ότι κατά την είσοδο γίνεται χρήση του @teicm.gr δεν έχουν μεταφερθεί τα mailboxes των χρηστών από το ΤΕΙ/ΚΜ στο Office365. 

Πληροφορίες για τα εργαλεία και υπηρεσίες του Office 365 μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες: https://delos365.grnet.gr/ και https://products.office.com/el-gr/student/office-in-education

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Σάββας Πασχαλίδης

Η δημιουργία του site και πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτό, έγιναν στο πλαίσιο του Έργου «Προηγμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη και τον Σπουδαστή στο ΤΕΙ Σερρών» (MIS 304280). Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Μακεδονία-Θράκη".

Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα
Εγχειρίδια χρήσης - Βοηθήματα
Αιτήσεις